Liposuction – Yağ Aldırma Ameliyatı

Liposuction (liposakşın), ya da medikal olarak "lipectomy" olarak adlandırılan işlem, vücudun belirli bölgelerindeki yağ dokusunun çekilmesiyle gerçekleştirilen bir tür cerrahi girişimdir. Liposuction ameliyatı ile vücudun sıklıkla bel, kalça, uyluk, göğüsler ve bacaklar gibi bölgelerinde oluşan fazla yağ deposu alınmaktadır. Liposuction sırasında, cerrah yağ hücrelerini çekmek için küçük bir ağızlığı işlem bölgesine yerleştirdikten sonra, yağ hücrelerini çekmek için hareket ettirmektedir.

Liposuction sonrası ise cerrahi alan genellikle bandaj veya korse ile kapatılarak kişiye ağrı kesici ilaçlar verilmektedir. Hastada yağ aldırma sonrası belirgin bir şekilde incelme sağlanarak daha estetik bir görünüm elde edilmektedir. Fakat, liposuction sonrası kilo alınması durumunda yağ hücreleri tekrar oluşabileceğinden, işlem sonrasına dair kararlılık önemlidir ve düzenli egzersiz, kişiye özel beslenme ile diyet programı oluşturulmalıdır.

Liposuction ile tek seansta 10 kiloya kadar yağ alınması mümkün olsa da genellikle 4 kiloya kadar alım yapılması uygun görülmektedir. Liposuction süresi ise alınacak yağ miktarına göre 1 ila 3 saat arasında olmaktadır. Herhangi bir iz oluşmadan kolaylıkla uygulanan yağ aldırma ameliyatının tam sonuç göstermesi için 6 ay geçmesi gerekmektedir. Liposuction – yağ aldırma ameliyatı fiyatları ise işlem yapılacak bölgenin büyüklüğüne göre belirlenmekte bu nedenle en doğru bilgilendirme için doktorla görüşme sağlanmalıdır.

Liposuction – Yağ Aldırma Ameliyatı Nedir?

Halk arasında liposuction (liposakşın) – yağ aldırma ameliyatı olarak bilinen bu yöntem, vücudun belli bölgelerinde biriken ve yok edilemeyen yağların cerrahi yöntem ile vücuttan alınması işlemidir. Gerektiği derecede diyet ve egzersiz yapılmasına rağmen belli bölgelerdeki yağlarını eritemeyen kişiler, bu bölgelere uygulanacak yağ aldırma işlemi ile orantısız görüntüden kurtulmaktadır.

Tedavi Özeti

Operasyon Süresi

5 - 8 Saat

Aneztezi Türü

Genel Anestezi

Hastane Yatış

1 Gece

İşe Dönme Süresi

Hemen

Garanti Türü

-

Konaklama

Lüks Otel

VIP Transfer

Evet

Kimler Liposuction – Yağ Aldırma Ameliyatı Olabilir?

Liposuction Yağ aldırma ameliyatı, genellikle sağlıklı, aktif ve kilo problemi olan bireyler için uygun bir seçenektir. Liposuction yaptırmak isteyenlerin genellikle aşağıdaki kriterleri karşılanması gerekmektedir:

  • Belirli bir bölgede yoğunlaşan, diyet ya da egzersiz ile azaltılamayan yağlara sahip olmak
  • Genel sağlık durumunun iyi olması ve ameliyatın gerçekleştirilmesine izin verebilecek bir durumda olunmalı
  • Sigara içmemek veya içmeniz gerektiğinde ameliyat öncesi ve sonrasında sigarayı bırakmış olmanız gerekmektedir.
  • Realistik beklentileriniz olmalı, yağ aldırma ameliyatı sadece vücudun şeklini düzenlemek için kullanılmalıdır.
  • Liposuction ameliyatı sonrasında vücudun şekli ve yapısında anlamlı bir değişiklik görülebilir ancak her kişinin vücudu ve sonuçları farklı olabilmektedir.

Hamile olmayan veya hamilelik şüphesi taşımayan, herhangi bir sistemik rahatsızlığı bulunmayan  herkese yapılabilen bir işlem olan liposuction, sadece zayıflamak ya da kilo vermek amacı ile yapılmamalıdır. Öncelikle gerekli beslenme şekli uygulanmalı, egzersiz de ilave edilerek fazla kilolardan arınmalı, sonrasında eritilemeyen yağlar için bu yönteme başvurulmalıdır.

Liposuction – Yağ Aldırma Ameliyatı Yöntemleri

Yağ aldırma ameliyatı için uygulanabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır, bu yöntemler içinde en çok tecih edilenler şunlardır:

Lazer Lipoliz

Son zamanlarda en çok tercih edilen yağ aldırma yöntemi Lazer lipoliz olarak bilinmektedir. Klasik yağ aldırma yöntemlerinden farklı bir uygulama olan lazer lipoliz cerrahi yöntemlere göre daha pratik ve daha basit bir yöntemdir bu nedenle bir çok kişi tarafından tercih edilmektedir. Tedavi sırasında, cildin altına yerleştirilen bir lazer fiberi ile yağ hücreleri parçalanarak vücut tarafından atılmaktadır. Bu yöntem tek başına kullanılabileceği gibi liposuction yöntemine alternatif olarak da kullanılmaktadır. Fakat, lazer lipoliz yalnızca yağ hücrelerini parçalamak için kullanılırken, liposuction ise yağ hücrelerini fiziksel olarak çekip çıkarmaktadır.

Lazer Liposuction

Lazer liposuction, fiziksel olarak yağ hücrelerinin çekilmesini hedefleyerek cildin altına yerleştirilen bir araç (veya lazer) kullanılarak yağ hücrelerini çekip çıkarmaktadır. Bu işlem, genellikle daha ciddi yağ birikimine sahip olan kişiler için uygun görülmektedir. Her iki işlem de lazer teknolojisini kullanır ancak lazer lipoliz yağ hücrelerinin parçalanmasını, lazer liposuction ise yağ hücrelerinin fiziksel olarak çekilip çıkarılmasını hedeflemektedir.

Lazer liposuction ve lazer lipoliz bir arada kullanılabildiği gibi, kişinin yağ durumuna göre biri ya da diğeri tercih edilebilmektedir. Lazer liposuction daha yaygın olarak yapılmaktadır fakat Lazer Lipoliz yara izi bırakmayan bir yöntem olduğu için tercih edilebilmektedir.

Vaser Liposuction Tekniği (Ultrasonik Ses)

Diğer bir adı ile liposculpture yani vaser (ultrasonik) liposuction yönteminde, cildin altındaki yağ dokusu ultrasonik dalgalar aracılığıyla parçalanarak su ve yağ halinde çekilmektedir. Bu yöntem, daha az acı, daha az şişlik ve daha hızlı iyileşme süresi gibi avantajlar sunar; fakat, Vaser liposuction maliyeti diğer liposuction yöntemlerine göre daha yüksektir ve işlem sonrası hastanın genel sağlık durumu dikkatli bir şekilde izlenmelidir.

Vaser (Ultrasonik) Liposuction diğer yöntemlerden farklı olarak yüz bölgesi dahil vücudun tüm bölümlerinde kullanılabilmektedir. Bu yöntemin diğer bir özelliği ise hastanın ihtiyacı doğrultusunda tek seferde 10 litreye kadar yağ yakılması sağlanarak tek seansta işlemin bitirilmesidir.

Liposuction – Yağ Aldırma Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Liposuction – Yağ Aldırma Ameliyatı, deriye minik kesikler açılarak, bu kesiklerden içeri sokulan içi boş borucuklar (kanül) aracılığı ile yağ dokusunun vakumlama aletiyle emilmesi işlemidir. Yağ aldırma işlemi, bir hastane ortamında genel ya da lokal anestezi uygulaması ile gerçekteştirilmektedir. Anestezi sonrası doktor, cildin altındaki yağ dokusunu çekmek için mikrokanül kullanarak kaslara, damarlara ya da sinirlere zarar verilmeden yağların emilmesini sağlamaktadır.

Yağlar alındıktan sonra açılan kesiklere ufak dikişler atılarak kapatılmaktadır; fakat kesikler küçük olduğundan bazı doktorlar dikiş atmayı gerekli görmemektedir. Liposuction sırasında ya da sonrasında hastaya özel korse ya da bandaj giydirilmektedir, işlem süresi ise kişiden alınacak yağ miktarına ve yağın alınacağı bölgeye göre değişmektedir,

Liposuction – Yağ Aldırma Ameliyatı nerede yapılır?

Liposuction yağ aldırma ameliyatı, genellikle plastik cerrahlar tarafından gerçekleştirilen bir işlemdir, bu yüzden, genellikle plastik cerrahi kliniklerinde veya cerrahi merkezlerinde yapılmaktadır. Ayrıca, estetik cerrahi merkezleri veya estetik cerrahi klinikleri de liposuction işlemlerini gerçekleştirmektedir.

Ancak, liposuction ameliyatını gerçekleştirmek için doktorun, plastik cerrah olması, cerrahi tecrübesi ve iyi bir eğitim almış olması gerekmektedir.

Liposuction – Yağ Aldırma Ameliyatı Ekibinde Kimler Yer Alır?

Liposuction – yağ aldırma ameliyatı estetik cerrahı uzmanı öncülüğünde gerçekleştirilirken ekip içerisinde Anestezist ve hemşireler de bulunmaktadır. Bunların dışında Liposuction öncesi veya sonrası gerekli görüldüğünde bir diyetisyen, psikolog veya rehabilitasyon uzmanı gibi sağlık profesyonelleri de ekip içinde yer almaktadır.

Tüm ameliyat ekibi cerrahi prosedürler ve sağlık güvenliği konularında eğitimli ve yeterli yetkiye sahip olmalıdır.

Liposuction İşleminde Refakatçi Gerekir mi?

Liposuction işlemi basit bir operasyondur ve  işlem süresi alınacak yağ miktarına göre 1 ila 3 saat arasındadır bu nedenle hastalar aynı gün taburcu edilmektedir. Ameliyatın ciddiyetine ve hastanın genel sağlık durumuna göre gerekli görüldüğünde bir gün yatış verilebilmektedir bu durumda refaketçi gerekli görülebilmektedir.

Yağ aldırma işleminde yoğun bakım gerekir mi?

Yağ aldırma işleminde yoğun bakım gerektirebilecek durumlar arasında:

  • Geniş bir alana liposuction yapılması
  • Çok fazla yağ çekilmesi
  • Birkaç farklı bölgede aynı anda liposuction yapılması
  • Hastanın genel sağlık durumunun zayıf olması

durumlarında veya diğer komplikasyonlar sonucu, nadiren de olsa hasta birkaç gün boyunca yoğun bakımda kalabilmektedir. Hastanın durumu sıklıkla kontrol edilirek gerektiğinde acil müdahale yapılır; fakat genellikle liposuction ameliyatı sonrası hasta birkaç gün doktorun önerileri doğrultusunda evde dinlenmeli ve bakım yapmalıdır. Bunun dışında iyileşme hızını artırmak için kompresyon bandajı veya korse giyilmelidir.

Liposuction Yağ aldırma İşleminde Anestezi Gerekir mi?

Liposuction yağ aldırma uygulamasında anestezi, hastanın işlem sırasında acısını azaltmak ve rahat olmasını sağlamak için kullanılmaktadır. Anestezi seçenekleri arasında genel ve lokal anestezi gibi seçenekler bulunmaktadır ve operasyon tek bir bölgede ise lokal anestezi, geniş alanda ise genel anestezi uygulanmaktadır.  Genel anestezi, hastayı tamamen uyuturken, Lokal anestezi sadece işlem yapılan bölgeye uygulanır ve hasta ameliyat sırasında uyanıktır.

Liposuction – Yağ Aldırma Ameliyatı Fiyatları nedir?

Liposuction – yağ aldırma ameliyatı fiyatları ameliyatın yapılacağı bölge, ameliyatın büyüklüğü, ameliyatı yapan doktorun deneyimi ve ameliyat yapılan ülkenin ekonomik durumu gibi faktörlere göre değişmektedir. Liposuction (Yağ Aldırma Ameliyatı) Öncesi – Sonrası süreç nasıldır?

Liposuction, yağ aldırma ameliyatı olarak da bilinen, bir kişinin vücudunda istenmeyen yağ dokusunun çekilmesi için kullanılan cerrahi bir yöntemdir. Yağ aldırma ameliyatı öncesi, hasta cerrah ile bir konsültasyon yaptırırak ameliyat için uygun olup olmadığı kontrol edilmekte, hastanın genel sağlık durumu ve alerjileri de değerlendirilmektedir.

Liposuction öncesi kullanılan ilaçların hekim ile paylaşılması da hastaya uygulanacak tedavi seçeneğinin belirlemesine veya işlem öncesinde potansiyel risklerin azaltılmasına yardımcı olmaktadır. Özellikle, kan sulandırıcı ilaçlar, vitaminler ve bitkisel ilaçlar gibi bazı ilaçlar işlem öncesinde bırakılması gerekebilir; çünkü bu ilaçlar kanamanın durdurulmasını engellemektedir.  Bu nedenle, liposuction (yağ aldırma) operasyonu öncesinde doktorunuz ile ilgili tüm ilaçlarınızı paylaşmanız ve işlem öncesinde bırakmanız gereken ilaçlar hakkında bilgi almanız önemlidir.

Bu işlemlerin ardından, yağ aldırma ameliyatı için hazırlık yapılır, hazırlık süreci hastanın uyku ve beslenme düzenine dikkat etmesi, sigara içmemesi ve içki almaması gibi önlemleri içermektedir. Ameliyat günü, anestezi ile hasta uyuşturulmakta herhangi bir acı hissedilmeden liposuction iğneleri aracılığıyla uygulama gerçekleştirilmekte ve aspiratör aracılığıyla yağ dokusu çekilmektedir.

Yağ aldırma ameliyatı sonrası, hasta genellikle birkaç gün içinde iyileşir fakat, vücutta oluşabilecek şişlik ve ağrı nedeniyle, birkaç hafta boyunca dikkatli olması gerekmektedir. Ayrıca, cerrahi bölgede oluşabilecek şişlik, morluk veya kabuklanma normaldir ve zamanla geçecektir. Yağ aldırma ameliyatı sonrası, hastanın iyileşme sürecini izlemek ve herhangi bir sorunun çıkması durumunda hızlı bir şekilde müdahale edebilmek için önemlidir.

Yağ aldırma ameliyatı öncesi gereken tetkikler nelerdir?

Yağ aldırma ameliyatı öncesi gereken tetkikler arasında; genel sağlık durumunun değerlendirilmesi için fizik muayene, kan ve idrar testleri, EKG, röntgen, mamografi veya diğer gerekli görüntüleme testleri yapılmaktadır. Ayrıca, doktor tarafından ameliyat öncesi ve sonrası dönemde hastaya yapılması gereken diyet ve egzersiz programlarını da belirtilmektedir.

Liposuction ameliyatı öncesi gerekli olan kan tahlilleri, genel sağlık durumunu değerlendirmek için yapılmaktadır, bu tahliller arasında Hemoglobin (Hb), hematokrit (Hct), trombosit (Platelet) sayısı gibi kan sayımı testleri, Kan gruplama ve Rh faktörü Kan şekeri (glikoz), Kan tuzları (sodyum, potasyum, klor), Kan kreatinin düzeyi gibi testlere ihtiyaç duyulabilmektedir.

Liposuction ameliyatı öncesi bazı ölçümler ve görüntüleme sistemleri, vücudun belirli bölgelerinin boyutlarını ve yağ yığınlarının yerlerini belirlemek için kullanılmaktadır. Ameliyat öncesi yapılması gereken ölçümler ve görüntüleme sistemleri arasında;

  • Vücut kompozisyon analizi: Bu test, yağ, kas, su ve kemik yoğunluğunu ölçer ve yağ yığınlarının yerini belirlemektedir.
  • 3 boyutlu görüntüleme sistemleri : Bu sistemler vücudunuzun belirli bölgelerinin boyutlarını ve yağ yığınlarının yerlerini belirlemek için kullanılmaktadır.
  • Ölçümler : Ameliyat öncesi ölçümler, vücudun belirli bölgelerinin boyutlarını ve yağ yığınlarının yerlerini belirlemek için yapılmaktadır. Bu ölçümler, ameliyat sonrası dönemde elde edilecek sonucun önceden tahmin edilmesini sağlamaktadır.

Bu ölçümler ve görüntüleme sistemleri liposuction ameliyatının planlaması için önemlidir bu nedenle doktor tarafından hasta için uygun olan ölçüm ve görüntüleme sistemleri kullanılmaktadır.

Yağ aldırma ameliyatı öncesi idrar tahlili de yapılarak hastanın idrarında bulunan bazı maddelerin miktarı ölçülmekte, böylece oluşabilecek bazı sağlık sorunlarının tespit edilmesi sağlanmaktadır.

İdrar tahlilinde ölçülen maddeler arasında; Protein, Glükoz (şeker), Keton cisimleri, Bilirubin, Nitrit, Eritrosit (kan hücresi), Lekeler ve bakteri sayısı bulunmaktadır. Ameliyat öncesi yapılan idrar tahlili ile böbrek fonksiyonları ve enfeksiyon riski değerlendirilmektedir.

Yapılan tetkikler sonucunda bir sorun görülmemesi durumunda liposuction planı hazırlanarak ameliyatın yöntemi, anestezi türü, ameliyatın günü ve saati kararlaştırılmaktadır. Kullanılacak yöntemin detayları ve sonuçları hasta ile paylaşılırak uygun görülmesi durumunda mutabakata varılmaktadır.

Hasta ameliyat için fiziksel olarak hazır olmasının yanında  ameliyatın başarı oranının yüksek olabilmesi için psikolojik olarak da hazır olmalıdır.

Yağ Aldırma Ameliyatı Öncesi Beslenme ve Diyet nasıldır?

Yağ aldırma ameliyatı öncesi beslenme ve diyet, ameliyat sonucunun daha iyi olmasını ve iyileşme sürecinin daha hızlı olmasını sağlamak için önemlidir. Bu nedenle aşağıdaki öneriler diyet ve beslenme düzenini optimize etmek için yararlı olacaktır.

  1. Düşük yağlı ve düşük kalorili bir diyet: Yağ aldırma ameliyatı öncesi, vücudun yağ oranını azaltmak için düşük yağlı ve düşük kalorili bir diyet takip etmek önemlidir.
  2. Protein ağırlıklı beslenme: Protein, vücut dokularının yenilenmesi ve iyileşmesi için gereklidir bu nedenle yağ aldırma ameliyatı öncesi, protein ağırlıklı gıdalar tüketmek önemlidir.
  3. Bol miktarda su: Su, vücudun iyileşme sürecinde önemlidir bu nedenle liposuction öncesi, günde en az 8 bardak su içmek önemlidir.
  4. Vitamin ve mineraller: Liposuction (yağ aldırma)öncesi, vücut için gerekli olan vitamin ve mineraller için zengin gıdalar tüketmek önemlidir.
  5. Doktorunuzun önerilerini izlemek: Her kişi için uygun olan bir diyet olabilir,  doktorunuz yağ aldırma ameliyatı öncesinde bazı gıdaları tüketmenizi yasaklayabilir, dolayısıyla bu önerileri izlemek önemlidir.

Bunların yanında yağ aldırma ameliyatı öncesi sigara ve alkol tüketimi, ameliyat sonrası dönemde iyileşme süresini uzatarak enfeksiyon riski ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilmektedir Liposuction öncesi alkol tüketimi de ameliyat sonrası dönemde iyileşme sürecini yavaşlatarak enfeksiyon riskini ve kanama riskini artırmaktadır. Bu nedenle operasyonun başarılı sonuçlanması için liposuction ameliyatından en az 2 hafta öncesinde sigara ve alkol tüketiminin bırakılması gerekmektedir.

Liposuction (Yağ Aldırma Ameliyatı) Sonrası süreç nasıldır?

Liposuction  işlemi genel anestezi ile uygulandığında etkisi uzun sürebilir bu durumda hasta bir gün kadar hastanede kalmaktadır.

Yağ Aldırma Ameliyatı sonrası süreçte ağrı ve sızı normal düzeyde hissedilmektedir,bunun yanında oluşan şişlik ve morluklar birkaç hafta içinde geçmektedir. Liposuction sonrası kompresyon (sıkıştırma) önlükleri (korse)  giyilmesi durumunda şişlikler azalmakta ve iyileşme süreci hızlanmaktadır bu nedenle yaklaşık 2 ay korse giyilmesi önemlidir. Bazı durumlarda yağ aldırma sonrasında doktor fizik tedavi de önerebilmektedir. Liposuction sonrası, sonuçlar gözle görülür şekilde ortaya çıkmakta; fakat bunun için birkaç hafta beklemek gerekmektedir.

Ameliyat sonrası yapılan işlemin etkileri yaklaşık 6 ayda görüleceğinden psikolojik olarak yıpratıcı olabilmektedir bu nedenle hastanın sabırlı olması gerekmektedir.

Ameliyat sonrasında doktor aksini söylemedikçe işlem sonrasının ertesi günü ılık duş alınabilir, korsenin sürekli kullanımı yıkanmak için engel değildir.

Oluşabilecek enfeksiyon riskine karşı antibiyotik ilaç ve ameliyat sonrasında görülebilecek ağrılar için ağrı kesici ilaçlar verilmektedir. Yaşanabilecek ağrılar için doktorun vereceği ağrı kesici ilaçlar kullanılmalıdır; farklı bir ağrı kesici kanın sulanmasına neden olabileceğinden komplikasyon görülebilmektedir.

Liposuction işleminden 2-3 saat sonra hasta yardım alarak yürüyebilmektedir fakat ilk günlerde ani hareketlerden kaçınması önemlidir.

Liposuction Riskleri, Yan Etkileri, Komplikasyonları nelerdir?

Her cerrahi prosedür gibi liposuction işleminde de bazı Riskler, Yan Etkiler, Komplikasyonlar içerebilir. Bunlar arasında en yaygın olanlar şunlardır:

  • Kanama: Liposuction prosedürü sırasında, genellikle küçük ve kısa süreli kanamalar oluşabilir fakat ciddi kanamalar da oluşabilmektedir.
  • Enfeksiyon: Liposuction sonrasında enfeksiyon oluşabilir; fakat bu genellikle, cerrahi alanın temizliği ve aseptik tekniklerin uygulanması ile önlenebilmektedir.
  • Dirençli Edema: Liposuction sonrasında bazı hastalarda genellikle birkaç hafta içinde geçen bacak veya karın bölgesinde şişlik oluşabilmektedir.
  • Cilt Üstünde İncelemeler: cilt üstünde kalıcı olmayan incelemeler oluşabilmekte, bazı durumlarda kalıcı incelmeler de görülebilmektedir.
  • Kan birikimi: Liposuction sonrasında seroma adı verilen kan ve sıvı birikimi görülebilmekte, bunun önlenmesi için işlem sonrasında korse kullanımına dikkat edilmesi gerekmektedir. Kan ve sıvı birikimi olması halinde sıvıyı boşaltmak için ek cerrahi işlem gerekmektedir.
  • Organ yetmezliği: Genel olarak karın ve basen kısımlarına yaptırılan liposuction ameliyatının uzman bir ekip tarafından yapılması ameliyat sonrası organ yetmezliği riskini önlemek adına önemlidir.
  • Isı ve termal yaralanmalar: Kullanılan liposuction yöntemine göre ultrasonik yağ aldırma ameliyatında ultrasondan kaynaklanan ısı ve termal yaralanmalar görülebilmektedir.

Bunların yanında Liposuction Riskleri, Yan Etkileri, Komplikasyonları arasında cilt ya da sinir hasarı, kanamaya bağlı renk değişiklikleri, yağ kaybının yanında sıvı kaybı görülmesi mümkündür.

Yağ aldırma (liposuction) Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler nelerdir?

Yağ aldırma (liposuction) Sonrası ameliyat ne kadar başarılı olursa olsun hastanın dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Yaraların bakımına dikkat edilmesi durumunda liposuction sonrası hastanın iyileşme süresi daha hızlı olmaktadır. Bunun yanında liposuction sonrasında hastanın bir süre ağır kaldırmaması, kendini zorlayacak hareketlerden kaçınması yaşanacak sızıntıların önüne geçmek için önemlidir.

Yağ aldırma ameliyatı sonrasında cinsel ilişki için 1 hafta beklenmelidir; çünkü hastanın bu süre zarfında kendini yormaması önemlidir. Liposuction sonrası dikkat edilmesi gerekenler arasında hastanın ani hareketlerden, 6 hafta boyunca buhar banyosu ve solaryumdan kaçınması, ılık su tercih etmesi de yer almaktadır. Güneş banyosu da hasta için zararlı olan ve dikkat edilmesi gereken hususlar arasındadır; çünkü güneşlenme, buhar banyosu, sauna ve solaryum iyileşmekte olan dokuların şişmesine yol açarak zarar vermektedir.

Ameliyat sonrasında giydirilen özel bandaj ve korse kullanımına ise özellikle dikkat edilmeli, doktorun dediği süre zarfında yaklaşık 2 ay çıkarılmamalıdır. Korse ve bandaj kullanımı düzenli olmadığında ise iyileşme gecikmekte ve ciddi morluklar görülebilmektedir.

Liposuction uygulamalarının esas amacı vücutta anormal şekilde depolanan yağ birikimlerini yok etmek olsa da ameliyat sonrasında ciddi bir kilo azalması da gözlenecektir.

Liposuction sonrası yapılacak egzersizler nelerdir?

Liposuction sonrasında hangi tür spor ve egzersizlerin yapılabileceği ve ne sıklıkla yapılması gerektiği gibi hususlara da dikkat edilmesi gerekmektedir. Ameliyat sonrasında en az bir ay kadar hasta bu dönemde hareket kabiliyeti açısından daha zayıf ve hassas olacağından ağır sporlardan ve egzersizlerden kaçınmalıdır. Bu nedenle ameliyat sonrası ilk dönemler hasta hafif sporlara yönelmeli, kısa süreli ve düşük tempolu yürüyüşler yapmalıdır.

Liposuction uygulaması sonrasında hastadan normal spor rutininin %25’i kadar bir kısmını gerçekleştirmesi istenmekte, iyileşme sürecinin 3. haftasından sonra pilates için de uygun hale gelmektedir. Yağ aldırma sonrasında 10. günden itibaren çok uzun süreli ve hızlı olmamak kaydıyla yüzme gibi aktiviteler de gerçekleştirilebilmektedir.

Yağ aldırma Sonrası Cilt Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Yağ aldırma ameliyatı sonrası cilt bakımı önemlidir çünkü ameliyat sonrası cilt hassas olabilir bu nedenle  yaraların kurumasını önlemek için iyi bir yara bakımı yapılması gerekmektedir. Doktor tarafından verilen ağrı kesici ilaçlar da kullanılarak daha rahat bir iyileşme süreci sağlanmaktadır.n

Liposuction ameliyatı sonrası ciltte kuruma görülebilmektedir, bu nedenle cildin nemlendirilmesi ve oluşan şişliği azaltmaya yönelik doktorun talimatlarına uyulması önemlidir. Ayrıca liposuction sonrası cilt hassas olacağından güneş kremi kullanılması da faydalı olacaktır.

Liposuction uygulamasından sonra ciltte şişlik, ödem ya da morarmalar gibi problemler görülebilir, bunlara dikkat etmek dışında bir de cildin kendini toparlama süreci olacaktır. Eğer cilt normalde de gergin, diri ve özellikle de hasta genç yaşta ise cildin çok fazla bakıma ihtiyacı olmamakta; fakat cilt normalde de çok gergin ya da diri değilse, liposuction etkisi hissedilene kadar hasta, varsa doktorun önermiş olduğu rutin bir cilt bakımı konsepti belirleyip bunu uygulayabilir, ekstra bir cilt bakımı gerekli değildir.

Liposuction Sonrası Kişiye Özel Beslenme ve Diyet

Liposuction sonrası yağ birikimi gibi durumların tekrarlanması ve yeniden kilo alınmasının önüne geçilmesi için operasyon sonrasında da oldukça dikkatli olmak gerekmektedir. Bu nedenle doktor hastaya kendisine uygun bir beslenme ve diyet programı hazırlayarak, hastanın bu programa uyması ve bu beslenme şeklini bir alışkanlık haline getirmesini bekleyecektir. Beslenme konusunda ne kadar dikkatsiz olunursa,vücuttan alınan yağların geri depolanma tehlikesi de o kadar artmaktadır.

Liposuction sonrası vücut iyileşme sürecine girmekte, kişiye özel beslenme ve diyet  ile bu süreci hızlandırmak mümkündür. Liposuction sonrası beslenme ve diyet tavsiyeleri olarak:  Et, tavuk, balık, yumurta, süt ürünleri gibi protein ağırlıklı gıdalar tüketilmesi, bol su içilmesi (Günde en az 8 bardak) önerilmektedir. Bunun yanında, meyve ve sebzeler gibi doğal gıdalardan A, C ve E vitaminleri alınması, tavuk, hindi, tavşan gibi beyaz etler tüketilmesi de  iyileşme sürecini hızlandıracaktır.

Liposuction sonrası yağ tüketimini azaltmak önemlidir; fakat bitkisel yağlar, avokado, fındık, badem gibi yağlar tüketmekte sakınca yoktur. Operasyondan tam verim alınıp alınamadığını, iyileşme sürecinde yaşanabilecek komplikasyonların önüne geçilebilmesini, hastanın rutin kontrol ve takibinin gerçekleştirilmesini ve bunun gibi birçok konuyu doktorun gözlemleyebilmesi için doktor kontrolleri önemlidir. Bu nedenle Liposuction sonrası beslenme ve diyet için de doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

Instagram : Ixoralife

Liposuction Hakkında Sık Sorulan Sorular

Liposuction ameliyatı sadece yağ hücrelerinin alınmasını içerir, bu nedenle sarkma oluşması için cildin yeterli elastikiyeti ve gücü olması gerekmektedir. Cildin yaşı, genetik yapısı, sigara içimi, yanlış beslenme gibi faktörler cildin elastikiyetini ve gücünü etkileyerek sarkma oluşma ihtimalini arttırabilmektedir. Fakat liposuction sonrası önerilen egzersizler ve cilt nemlendirilmesi elastikiyeti arttırırsak sarkma oluşma ihtimalini azaltır.

Liposuction uygulanan bölgelerde morlukların oluşması doğaldır; fakat bazı hastalarda Morlukların çok fazla olması; derisinin yapısının gevşekliğinden, korse kullanımının az olmasından, kanama eğiliminden ya da kullandığı ilaçlarla ilgili olmaktadır. Morlukların oluşumu kişiden kişiye göre değişebilmektedir ve bunlar 1-2 hafta içerisinde görülen hastalarda geçmektedir.

Liposuction sonrası, işlemden hemen sonra ödem (şişme) ortaya çıkarak ,genellikle birkaç gün içinde azalmaya başlamaktadır. Liposuction sonrası ödemin hızlıca azaltılması için doktor tarafından verilen ödem kontrol yöntemlerini uygulamak önemlidir. Örneğin: * Postoperatif sargı takmak: Sargı, işlem yapılan bölgede kan ve sıvının birikmemesine yardımcı olur ve ödemi azaltmaktadır. * Bacaklarınızı yukarıda tutmak: Bacaklarınızı yukarıda tutmak, ödemi azaltmak için vücutta dolaşan sıvıların drenajını hızlandırmaktadır. * Ödem azaltıcı ilaçlar almak: Doktorunuz, ödem azaltmak için anti-enflamatuar veya diüretik ilaçlar verebilir. Liposuction sonrası iyileşme sürecinde, ödemin azalması için uygulanan yöntemlerin yanı sıra, iyileşme hızını artırmak için düzenli egzersiz yapılması da önemlidir. Liposuction – yağ aldırma işlemi sonrasında oluşan ödem 1-3 ay içerisinde azalarak yaklaşık 6-12 ay içerisinde tamamen kaybolmaktadır.

Liposuction, cerrahi bir işlem olduğu için enfeksiyon oluşma ihtimali vardır; fakat bu ihtimal genellikle düşüktür ve cerrah tarafından alınan önlemlerle engellenebilmektedir. Cerrahi alanın temizliği, steril ekipmanların kullanılması ve cerrah tarafından uyulması gereken diğer hijyen kuralları enfeksiyon riskini azaltmaktadır. Liposuction – yağ aldırma ameliyatı sonrasında yaranın temiz tutulmasına ve antibiyotik kullanımına dikkat edildiği sürece enfeksiyon riskine oldukça nadir rastlanmaktadır. Yara olan bölgede hassasiyetin artması ve sıcaklık artışı yaşanması enfeksiyon belirtileri olabilmekte, bu belirtiler görüldüğünde doktora başvurulmalıdır.

Yağ aldırma sonrası alerjik reaksiyonlar nadir görülür ve anestezi maddesinden, cerrahi araç ve ekipmanlardan veya cerrahi sırasında kullanılan diğer materyallerden kaynaklanabilmektedir. Alerjik reaksiyonlar genellikle hafif ve geçicidir, fakat hızlı nefes alma, kabızlık, kurdeşen veya anafilaktik şok gibi ağır reaksiyonlar da nadiren görülebilmektedir.

Yağ aldırma ameliyatı (liposuction), sonrası birkaç gün boyunca şişlik, morluklar veya ağrı olabilir; fakat bu belirtiler genellikle kısa sürede geçmektedir. Doktorun verdiği talimatları takip etmek ve ameliyat sonrası yara bakımına dikkat etmek, iyileşme sürecini hızlandırarak komplikasyonları önlemektedir. Liposuction genellikle estetik amaçlı bir işlem olduğu için, kişinin ameliyattan beklentileri, sonuçlarının memnuniyeti ile doğrudan ilişkilidir. Doktorunuzla karar vermeden önce, ameliyatın nasıl yapılacağı, beklentilerinizin gerçekçi olup olmadığı, riskleri ve sonrasındaki bakımı hakkında bilgi almanız önemlidir.

Yağ aldırma ameliyatı (liposuction), genellikle lokal veya genel anestezi ile yapıldığından, ağrı önemli ölçüde azaltılır, ayrıca, işlem sonrası ağrı kontrolü için de ilaçlar verilmektedir. Ameliyat sonrası yaygın olarak görülen şişlik, morluk veya ağrı gibi belirtiler genellikle 1-2 gün içinde geçerek, 2-3 hafta içinde de tamamen kaybolmaktadır.

Liposuction süresi, ameliyat edilmek istenen bölgenin büyüklüğü, yoğunluğu ve miktarına göre 1 ila 3 saat arasında değişkenlik göstermektedir.

Yağ aldırma ameliyatında 18 yaş altı için aile izni gerekirken, herhangi bir üst yaş sınırı bulunmamakta; fakat liposuction için kişinin sağlıklı ve genel olarak iyileşme sürecine uygun olması gerekmektedir. Ağır şeker hastalığı yaşayan bir kişide yara iyileşmesi zor olacağından bu gibi rahatsızlıklarda yağ aldırma işlemi için doktor kararı gözetilmelidir.

Erkekler ve kadınlar için yağ aldırma ameliyatları genellikle aynı şekilde yapılır; fakat, erkeklerde genellikle göğüs bölgesinden yağ aldırılması gerekirken, kadınlarda daha çok bel, kalça ve bacaklarda yağ aldırılması gerekebilmektedir. Ayrıca, kadınlarda meme büyüklüğü ve şekli de dikkate alınmalıdır, bu nedenle her hasta için özel bir yağ aldırma planlaması ve tasarlaması yapmak gerekmektedir.

Hastalar, liposuction sonrası ilk 1-2 hafta boyunca yorgunluk, ağrı ve şişlik gibi yan etkiler nedeniyle işe dönmekte zorluk çekebileceğinden doktorlar genellikle 2 hafta sonra işe dönmelerini tavsiye etmektedir. Ancak, işlemin büyüklüğüne, iyileşme hızına ve iş yerinin fiziksel gereksinimlerine göre değişebilmektedir.

Liposuction (yağ aldırma) ameliyatı sonrası, hastanın ameliyattan sonra işe dönmesi için gerekli olan süreyi belirten ve iş yerinin sağlık personeline ameliyatın ayrıntılarını açıklayan rapor, doktor tarafından düzenlenerek iş yerinin sağlık personeline verilmektedir.

Liposuction (yağ aldırma) ameliyatı bir kilo verdirme yöntemi değildir, obeziteyi tedavi etmez ve kilo verdirmez. Kişinin ne kadar uğraşsa da veremediği yağ dokularını şekillendirmek için yapılan bir ameliyattır ve kişiden alınan 300-350 cc oranındaki yağ bile kişinin vücudunu şekillendirmektedir.

Liposuction işlemi ile vücuttan alınan yağlar, steril bir ortamda toplanarak ve içerisinde bulunan sıvı filtre edilmekte ve kanüller yardımı ile dolgu maddesi olarak kullanılabilmektedir. Böylece hastanın isteği üzerine vücutta bulunan yağ eksikliği, çökük, kırışık ya da ince olan bölgelere enjekte edilebilmektedir.

Liposuction sonrası oluşan izler genellikle küçüktür ve ince, soluk renkli hatlar şeklindedir bu nedenle, ameliyat yapılan alanda mevcut olan izler genellikle kısa sürede geçmektedir. Ancak, izlerin görünürlüğü, kişinin cildinin gerginliği, elastikiyeti ve cilt rengi gibi faktörlere de bağlı olarak değişmektedir.

Liposuction uygulamalarıyla etkili şekilde kilo verilebilmektedir; fakat bu durumun kalıcılığını sürdürmek hastanın sağlıklı ve düzenli beslenerek spor yapması ile mümkündür.

Bazı sağlık sorunları yağ aldırma ameliyatının yapılmasını engelleyebilir örneğin, aşırı kilolu veya obez kişiler için ameliyat daha risklidir ve genellikle kilo vermeleri önerilmektedir. Bunun yanında, ciddi kalp, solunum veya diğer vücut sistemleri sorunları olan kişiler için de ameliyat risklidir ve genellikle önerilmemektedir. Ayrıca, diyabet, yüksek tansiyon veya kan pıhtılaşması gibi sağlık sorunları olan kişiler için yağ aldırma ameliyatı risklidir ve daha fazla özen gerektirir. Bu nedenle, kişinin sağlık durumu ameliyat öncesinde dikkatli bir şekilde incelenmelidir.

Gebelik veya emzirme döneminde liposuction yapılmaması önerilir çünkü vücuttaki hormonal değişimler nedeniyle yağ dokusu değişebilmekte ve işlem sonucu beklenenin dışında olabilmektedir. Ayrıca, gebelik veya emzirme döneminde cerrahi işlemler genellikle önerilmez çünkü bu dönemlerde vücut daha hassas olduğundan iyileşme süreci daha uzun olmaktadır.

Yağ aldırma sonrası memnuniyetsizlik oranı oldukça düşüktür; fakat genellikle beklentileri gerçekçi olmayan kişiler pişmanlık yaşayabilmektedir. Ayrıca, liposuction sonrasında bazı kişilerde cildin iyileşme süreci beklenenden daha uzun olabilir bu da kişiyi memnun etmeyen bir durumdur.

Yağ aldırma (liposuction) fiyatları, işlem yapılacak bölgenin büyüklüğü, yağ miktarı, işlem yapılacak olan ülkenin ekonomik durumu, cerrahın deneyimi ve kliniğin lokasyonu gibi faktörlerden etkilenmekte ve buna göre değişmektedir. Amerika Birleşik Devletlerinde liposuction fiyatları genellikle $2,000 ile $10,000 arasında değişirken, Avrupa'da 1,500 ile 5,000 Euro arasında değişmektedir., Türkiye ise dünya çapında popüler bir seçenektir; çünkü liposuction işlemleri dünya standartlarına uygun olarak yapılırken aynı zamanda daha uygun fiyatlar sunulmaktadır.

Devlet Hastanelerinde gerekli liposuction yapacak ekipmanlar mevcut ise ücretli bir şekilde plastik uzmanı tarafından yapılabilmektedir.

Devlet hastanelerinde yağ aldırma işlemleri için Plastik cerrahi bölümüne randevu alınması gerekmektedir.

Yağ aldırmak zararlı değil tam tersi vücut yağ dokusunun artmasıyla beraber tansiyon şeker oluşma riski artacağından yağ aldırmak vücut sağlığı için faydalıdır.

Genel olarak, liposuction sonrası birkaç gün içinde hafif bir sıkılıkta korse kullanılmaya başlanabilir, korsenin çok sıkı giyilmesi iyileşme sürecini yavaşlatabilimektedir. Yaklaşık 3 hafta ile 2 ay aralığında korse kullanılabilmektedir.

Doktorlar, liposuction işlemi sırasında oluşabilecek potansiyel riskleri önceden konuşur ve işlem öncesi sağlık durumunu değerlendirirler, bu değerlendirme sonucu uygun görülen kişilerde ölüm riski bulunmamaktadır.

Liposuction ile tek bir seansta yaklaşık 10 kilo yağ vücuttan çıkarılabilmektedir; fakat bu kadar yüksek miktarlarda yağ alınması vücuttaki dengelerin bozulmasına neden olmaktadır. Bu nedenle liposuction ile tek seansta 4 litreye kadar yağ almanın güvenli olduğu kabul edilmektedir.

Liposuction, bacak (özellikle diz altı), kol, Göğüs (erkeklerde jinekomasti olarak bilinir), yanaklar, çene, omuz, yüz ve ayak bileği gibi vücudun çeşitli bölgelerinde uygulanabilmektedir.

Liposuction ameliyatlarında genel anestezi veya lokal anestezi kullanılır, genel anestezi, vücudun uyuşturucu veya gazlar kullanılarak uyutulmasını sağlarken, lokal anestezide bölgesel bir uyuşturma yapılmaktadır. Genel anestezi, yağ aldırma ameliyatında ağrı hissetmemeyi sağlar ve işlem yapılırken hasta bilinçsizdir. Lokal anestezi ise, ameliyat yapılacak bölgeye uygulanır ve sadece o bölgede ağrı hissetmemeyi sağlar bu uygulamada hastanın bilinci açıktır. Doktor tarafından, hangi anestezi seçeneğinin hasta için en uygun olduğuna dair gerekli öneriler yapılmaktadır. Ayrıca, liposuction öncesi ve sonrası dönemde alınması gereken önlemler veya yasaklar hakkında da bilgilendirilme yapılmaktadır.

Yağ aldırma ameliyatı, iyileşme süreci sorunlu olabilecek ileri seviye diyabet (şeker) hastalarına, kalp, böbrek hastalığı bulunanlara uygulanmamaktadır.

Liposuction etkisi genellikle 2-3 ay içinde görülmektedir; fakat tam etkisinin görülmesi 6 ay sürebilmektedir.

Liposuction işlemi, genellikle estetik amaçlı olduğu için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmamakta; fakat sağlık sorunlarının giderilmesi için yapılıyorsa, SGK tarafından karşılanabilmektedir.

Liposuction işlemi sırasında alınan yağ hücreleri geri dönmez ancak kişi kilo alırsa, diğer yağ hücreleri büyür ve vücut yine eski haline dönebilir. Bu nedenle sağlıklı beslenme ve egzersiz programlarına uyularak alınan yağların yerine yeni yağ hücreleri oluşması engellenmektedir.

Liposuction işlemi sırasında alınan yağ hücreleri geri dönmez ancak kişi kilo alırsa, diğer yağ hücreleri büyür ve vücut yine eski haline dönebilir. Bu nedenle sağlıklı beslenme ve egzersiz programlarına uyularak alınan yağların yerine yeni yağ hücreleri oluşması engellenmektedir.

Liposuction işlemi sırasında, cerrah yağ hücrelerini çekmek için küçük bir ağızlığı işlem bölgesine yerleştirdikten sonra, yağ hücrelerini çekmektedir. Bu işlem sırasında, dikiş kullanılmamakta ve alana herhangi bir hasar verilmemekte, cerrahi alan genellikle bandaj veya korse ile kapatılmaktadır.

Liposuction işlemine uygun olmak için kişinin sağlıklı bir kiloda olması gerekmemekte; fakat kişinin sağlıklı bir kiloda olması işlem sırasında oluşabilecek potansiyel riskleri de azaltabilmektedir.

Yağ aldırma ameliyatı herhangi bir tedavi maksadıyla değil de yalnızca estetik kaygı sonucu yapılıyorsa, fıtrata müdahale olarak kabul edildiğinden Diyanet İşleri Başkanlığı’na göre caiz olmadığı açıklanmıştır.

Liposuction ve Vaser liposuction ameliyatları, yağ hücrelerinin çekilmesi için kullanılan cerrahi işlemlerdir fakat, iki işlem arasında bazı farklılıklar vardır. Liposuction, işleminde, cerrah, cildin altına ulaşmak için küçük bir delik açarak bir ağızlık yardımıyla yağ hücrelerini çekmektedir. Vaser liposuction işleminde ise, yağ hücrelerini çekmek için ultrason teknolojisi kullanılmaktadır. Bu işlemde, cerrah, cildin altına ulaşmak için küçük bir delik açar ve ultrason dalgalarını kullanarak yağ hücrelerini eriterek, yağ hücrelerini aspiratör vasıtası ile çekmektedir. Vaser liposuction işlemi, daha az zarar vermek ve daha hassas bir şekilde işlem yapmak için tasarlanmıştır.

Şehir dışından gelen hastaların yağ aldırma işleminin gerçekleşeceği hastaneye yakın bölgelerde kalması kendisi için kolaylık sağlamaktadır. Yapılacak tetkikler ve kontrollerin sıklığına göre hastaneye gelmesi gerekebilir, bunun dışında liposuction günü hastanede kalınması gerekmediğinden hasta aynı gün taburcu edilmektedir.
Uzmanlarımız sorularınızı cevaplıyor

Bizi arayın veya aşağıdaki formu doldurun, sizinle en kısa sürede iletşime geçelim.

Ixora Life Clinic
Bize Ulaşın
Hasta Yorumları

1.5 hafta öncesinde anneme gözaltı ve göz üstü için estetik operasyonu yaptırdık. Annemin tansiyonla ilgili sıkıntısı olduğundan operasyondan co..

Melisa yılmaz

Dün klinikte göz torbalarım için bir operasyon gerçekleştirdim araştırmalar sonucunda en iyisinin ixora klinik oldugunu gözlemledim kendi içimde endiş..

Salih Gürgen

Operasyonumu dun yaptırdım gayet ağrısız ve sohbet ederek geçti. Ekim yaptırdığım oda gayet sterildi. Doktorun ilgisi ile kafamdaki soru işaretleri gi..

Cinar Berna

Merhaba bu klinikle bir arkadaş tavsiyesi üzerine tanıştım bir burun estetiği yaptırmak için güzel ve temiz bir yer arıyordum daha sonrasında ixora kl..

Ferhat Babat

Annem ve kendim için dolgu ve botoks uygulaması için ixora ile yollarımız kesişti. İşlem uygulaması sırasında ilgili alaka, sonuçundan ve doğal görünü..

Gamze Yıldız

Arkadaşım ameliyatını A sınıf bir hastanede oldu,odamız gayet ferah ve güzeldi.Doktor bey sağolsun sürekli ilgilendi,bilgi verdi.Kesinlikle tavsiye e..

İlayda Güleç

Saç ekimi yaptırdım ve şuan çok memnunum bunun için ekibe ve doktoruma teşekkür ederim ..

Emre Aslan

14 Temmuz'da Ixora Life'da göğüslerimi küçülttüm. İrtibat kişim Meltem Hanım çok kibar ve her zaman yardımcı oldu. Planlama WhatsApp üzerinden yapıldı..

Sevgi
Ixora Life Clinic Tedavi Planınızı Oluşturmaya Başlayın!
Online Konsültasyon

Ön talep formunu doldurarak
bize ulaşabilirsiniz.

Whatsapp Üzerinden Bize Ulaşın
90 533 011 76 81
Benzer Tedaviler
22
Eylül

Yanak İnceltme Ameliyatı (Bişektomi) Nasıl Yapılır? Bişektomi Yanak İnceltme Ameliyatı ile yüze dah..

Devamını oku
22
Eylül

Kepçe Kulak Ameliyatı : Bu durumun başlıca sebebi sahip olduğumuz fiziksel özelliklerimizdir. Yani k..

Devamını oku
22
Eylül

Üst ve Alt Göz Kapağı Ameliyatı Göz Kapağı Ameliyatı : Göz kapağında meydana gelen sarkmalar ve alt..

Devamını oku
21
Eylül

Çene Ucu Estetiği Ameliyatı Neden Yapılır? Çene ucu estetiği ameliyatı için, kişinin profiline yand..

Devamını oku
21
Eylül

Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır? Yüz germe ameliyatları tercih edilme noktasında genellikle yaş a..

Devamını oku
21
Eylül

Jinekomasti Ameliyatı ve Tedavisi Jinekomasti Ameliyatı : Jinekomasti tedavisinde geçerli olan en s..

Devamını oku
21
Eylül

Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır? Kol germe ameliyatı, kollarında sarkmalar meydana gelen kişiler ..

Devamını oku
21
Eylül

Popo (Kalça) Estetiği Nedir? Kalça Büyütme Ameliyatı : Popo estetiği, kişinin poposunda bulunan hac..

Devamını oku
21
Eylül

Karın Germe Nedir? Karın germe ameliyatı çeşitli yöntemlerle gerçekleştirilen, kişinin fazla kilo a..

Devamını oku
21
Eylül

Kimler Liposuction – Yağ Aldırma Ameliyatı Olabilir? Liposuction Yağ aldırma ameliyatı, genellikle ..

Devamını oku
21
Eylül

Meme Dikleştirme Ameliyatı : Tarihten bu yana güzel olmak ve daha estetik bir görüntüye sahip olmak ..

Devamını oku
21
Eylül

Meme Küçültme Ameliyatı Nasıl Yapılır? Meme küçültme ameliyatı, meme görüntüsü büyük olan kişilerin..

Devamını oku
21
Eylül

Meme büyütme estetiğinin hem fiziksel hem de sosyal gerekçeler açısından kadınların psikolojilerinin..

Devamını oku
21
Eylül

Estetik Kavramına Genel Bir Bakış Yunanca duymak ve algılamak sözcüklerinden oluşan “aisthetikos” k..

Devamını oku