Dövme Sildirme

Dövme, görünüm açısından kişilerin isteklerine göre değişmekte olan ciltte kalıcı olarak yapılan işleme denmektedir. Kişi herhangi bir neden ile sahip olduğu dövmeyi istemediğinde dövme silme işlemine başvurulmaktadır. Q - Switch Lazer ile dövme sildirme işlemi, dövme yapımında kullanılan pigmentleri yok eden bir teknoloji yöntemidir.

Uzun bir işlem olan lazer ile dövme sildirme işleminde her zaman yüzde yüze varan oranlarda sonuca ulaşılamayabilinir. Bu tür sonuçların alınmaması için dövme işleminden önce iyice düşünülmeli ve bu doğrultuda kararlar alınması kişiler açısından daha sağlıklı sonuçlar göstermektedir. Dövme sildirme işlemi için uyulması gerek kurallar sağlık açısından önem oluşturmaktadır. İşlem öncesinde dövme olan bölgeler 1-2 hafta süre ile güneşten korunmalıdır. Kişi kan sulandırıcı ilaç kullanılıyor ise dövme sildirme işleminden 1 hafta önce bırakılması yine sağlık açısından önemli bir kıstas olmaktadır.

Dövme sildirme işleminde her işlem için farklı dalga boyuna sahip lazer ışını kullanılmaktadır. Lazer ışını ile dövme aktif hale getirilerek dövme boyası parçalanmakta ve böylelikle parçalanan boya hücreler vasıtası ile deriden ve beraberinde vücuttan atılmaktadır. Dövme sildirme işleminden önce lokal anestezi içerikli kremler uygulandığı için sildirme işleminin olduğu sırada ağrı ve acı hissedilmemektedir. Dövme sildirme işleminin seansı dövmenin boyutuna ve rengine göre değişiklik göstermektedir. Bu süre 10 dakika ile 1 saat arasında değişmektedir.

Q - Switch Lazer ile Dövme Sildirme İşlemi

Dövme, kişinin deri üzerine yaptırdığı desen veya yazıların genel adına verilen bir işlemdir. Dövme sildirme işleminin pek çok yöntemi olmaktadır. Ancak en çok tercih edileni etkili olması sebebi ile Q – Switch lazer ile yapılan dövme sildirme işlemidir. Q – Switch lazer ışınları dövmede kullanılan boyayı çok küçük parçalara ayırdığı için böylelikle boya parçalarını hücrelerin yutması kolaylaşmaktadır. Silme işlemi uygulanırken dövmenin renkleri önemli bir yer tutmaktadır. Açık ve koyu ten rengine sahip olanlarda dövme rengi koyu mavi, lacivert ve siyah ise 1064 nm, dövme rengi kırmızıysa 532 nm kullanılmalıdır. Dövme rengi yeşilse ruby (694 nm) ve alexandirite (755 nm) kullanılmalıdır. Özellikle koyu ten rengine sahip olan kişilerde bu sürece daha fazla dikkat edilmelidir. Çünkü koyu ten rengi bu süreçte daha hassas ve dikkatli davranılması gerekmektedir.

Q – Switch lazer ile dövme sildirme işlemi, dövmenin geçici bir şekilde beyaz renge ulaşmasından anlaşılabilmektedir. Ancak bazı dövmelerin tamamen silinmesi söz konusu olmamaktadır. Bunun en belirgin sebebi ise dövmenin farklı marka ve maddelerden yapılmasından kaynaklanmaktadır. Bu gibi durumlarda dövme sildirme işlemi başarısız olmaktadır. Q – Switch lazer ile dövme sildirme işlemi, daha amatör yapılan dövmeler için 4-6 seans iken; profesyonel dövmeler için ise 6-10 seans hatta bazı özel durumlarda daha fazla seans gerekli görülmektedir. Kişi düzenli olarak bu seanslara giderek dövme silme işlemini gerçekleştirmiş olur.

Q – Switch lazer dövme sildirme işlemi kişiden kişiye ve dövmeye göre farklılık gösteren, ağrısız bir işlem olmaktadır. Genellikle sildirme işlemi sonrasında ciddi bir yan etki ve komplikasyonlar bulunmamaktadır. Elbette dövme sildirme işleminin steril bir şekilde ve uzman kişiler tarafından yapılması gerekmektedir. Hem sildirme işlem öncesinde hem uygulama aşamasında hem de sonrasında uyulması gereken kurallara dikkat edilmeli ve bu süreç sağlıklı bir şekilde yürütülmelidir.

Kimler Dövme Sildirme İşlemini Tercih Etmektedir?

Dövme sildirme işlemi kişilerin tercihlerine göre değişmektedir. Bu tercihleri oluşturan sebepler herkese göre farklılıklar göstermektedir:

  • Dövmeyi yaptırma nedenin geçerli olmaması
  • Alerjik reaksiyonlar
  • İşe girme süreçlerinde dövmenin olumsuz etkileri
  • Kişinin yeni farklı bir dövme yaptırmak istemesi
  • Dövme yapılan bölgenin herhangi bir ameliyat izine maruz kalması

Lazer ile Dövme Sildirme İşlemi Kimlere Uygulanmaz?

Lazer yöntemi ile dövme sildirme işleminin bazı durumlarda uygulanması önerilmemektedir:

  • 18 yaş altı kişilere,
  • Hamilelere,
  • Hepatit-B hastalarına,
  • Cilt hastalığına sahip olan kişilere,
  • Skar ve açık yaralara,
  • Egzama ve mantar hastalığının mevcut olduğu alanlara,
  • Burun ve kulak içerisine,
  • Göz çevresine,
  • Diyabet hastalarına uygulanması uygun görülmemektedir.

Q – Switch Lazer İle Dövme Sildirme İşlemi Sonrası

Dövme sildirme işlemi yan etkisi çok olmayan bir işlem olduğu için iyileşme süresi de buna bağlı olarak hızlı olmaktadır. Ancak dövme sildirme işlemi sonrasında birtakım şartların sağlanması kişinin sağlığı açısından önemli bir yer tutmaktadır. Bu şartlar sıralandığında:

  • İşlem bölgesinde geçici olarak kanama, ya da su toplanması görülebilmektedir. Bu gibi durumlar dövme sildirme işleminde oluşabilecek durumlardır. Bu durumlar için Q – Switch lazer ile dövme sildirme işlemi öncesinde ve aynı zamanda sonrasında da antibiyotik özellikli kremler kullanılması gerekmektedir. Bu sayede cilt kendini daha hızlı bir şekilde iyileştirmektedir.
  • Ciltte meydana gelen kabuklanma gibi sonuçlar iyileşene dek deniz ve havuza girilmemesi gerekmektedir.
  • Dövme sildirme işlemi sonrasında dövme renginin koyulaşması normal bir durum olarak karşılanmaktadır. Bu durum ilerleyen sildirme seanslarında düzelme gösterecek ve dövmenin rengi açılarak giderek solmaya başlayacaktır.
  • Dövme sildirme işleminin başarısız olma oranı %5 civarındadır. Bu orandan anlaşılacağı gibi bu durum oldukça küçük bir ihtimaldir.
  • İşlemden 4 hafta sonra tam etki görülmeye başlanır. Dövme sildirme işlemi sonrasında 2-3 gün süresince sıcak su ile temas edilmemeli ve sauna gibi alanlarda kalınmamalıdır.
  • Dövme sildirme işlemi direkt olarak deri üzerine uygulandığından dolayı bu durum sağlık açısından açık yara olarak kabul edilmektedir. Bunun sonucunda da silme işlemi yapılan alanın enfeksiyon riskine açık olması anlaşılmaktadır. Eğer böyle bir sonuç ile karşılaşılır ise en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna gidilmesi gerekmektedir.
  • Q – Switch lazer ile dövme sildirme işlemi, uzman bir kişi tarafından yapılmalıdır. Ayrıca bu işlem diyabet hastalarına, devam eden enfeksiyon hastalığı olan kişilere ve otoimmün hastalığı olanlara yapılması uygun görülmeyen bir işlemdir.
  • Q – Switch lazer ile dövme sildirme işlemi dermatolog ya da plastik cerrahların olduğu bir merkezde yaptırılmalı ve bu işlem sonuçlanana dek takibinin uzman kişilerce yapılması gerekmektedir.

Lazer ile Dövme Silme İşleminde Kullanılan Cihazlar Hangileridir?

Dövme silme işleminde bu işlemi belirleyen faktörlerin başında, dövmeyi oluşturan pigmentlerin renklerine göre kullanılan lazer cihazlarının farklılıkları öne çıkmaktadır. Özellikle sarı ve yeşil silme işleminin en zor olduğu renkler olur iken; siyah ve mavi renkler ise en kolay silinenler olmaktadır. Dövme silme amacı ile kullanılan cihazlar genel isimleri itibariyle: Q-switched Ruby, Q-switched Alexandrite ve Q-switched Nd:YAG olmaktadır.

Q – Switch Lazer ile Dövme Sildirme Fiyatları

Q – Switch lazer ile dövme sildirme uygulamasının fiyatlandırması; dövmenin bulunduğu alana, dövmenin boyutuna, silme işlemini yapacak olan kişinin uzmanlığına ve kliniğin kalitesine göre değişiklik göstermektedir. Kişiden kişiye değişiklik gösteren bu işlemde cilt ve dövmenin rengi etken olduğu için bu şartlar sonrasında yapılan belirlemelere göre ortalama bir fiyat ortaya çıkmaktadır. Fiyat belirleme diğer işlemlerde olduğu gibi dövme sildirme işleminde de; bu işlemi yapacak olan kişiler tarafından belirlenmesi gereken bir süreç olmaktadır. Özetle dövme sildirme için belirlenen fiyatlandırma her dövmeye göre değişiklik göstermektedir.

Instagram : Ixoralife

Dövme Sildirme Hakkında Sık Sorulan Sorular

Dövme sildirme işlemlerinde amatör yapılan dövmeler daha kolay çıkar iken profesyonel yapılan dövmeler ise daha uzun seanslar doğrultusunda çıkartılarak sonuç alınmaktadır. Kalıcılık, dövmenin yapısı ve rengine bağlı olarak değişmektedir.

Siyah, lacivert, koyu mavi renkler ile yapılan dövmeler en kolay silinebilen dövmeler olmaktadır. Sarı, yeşil, mavi vb. renklerdeki dövmeler ise daha zor ve uzun sürede silinebilen dövmelerdir. Mor, pembe, sarı, ten rengi, beyaz vb. renklerdeki dövmeler ise Q – Switch lazerle bile çok zor silinmektedir. Dövmenin durumuna bağlı olarak hafif gölge şeklinde iz kalma durumu da görülebilmektedir.

Dövmeyi sildiren kişinin tıbbi geçmişi dövme sildirme konusunda önemli bir yer tutar. Bazı kişilerin cildinde hafif bir gölgelenme şeklinde iz kalabildiği gibi bazı kişilerde ise sildirme işlemi tamamen başarılı olmaktadır.

Dövme sildirme işlemi aynı dövme yaptırmada olduğu gibi az da olsa acı veren bir işlem olmaktadır. Lokal anestezi ile yapılan dövme silme işlemi sırasında hissedilen acı hissi dövme yaptırma sırasındaki acıdan daha az olarak hissedilmektedir.

Lazer ile dövme sildirme işlemi ortalamada 6 - 8 hafta aralıklar ile uygulanmaktadır. Seans sayısı dövmenin rengine ve boyutuna göre 4 - 10 seans arasında değişiklik göstermektedir.
Uzmanlarımız sorularınızı cevaplıyor

Bizi arayın veya aşağıdaki formu doldurun, sizinle en kısa sürede iletşime geçelim.

Ixora Life Clinic
Bize Ulaşın
Hasta Yorumları

1.5 hafta öncesinde anneme gözaltı ve göz üstü için estetik operasyonu yaptırdık. Annemin tansiyonla ilgili sıkıntısı olduğundan operasyondan co..

Melisa yılmaz

Dün klinikte göz torbalarım için bir operasyon gerçekleştirdim araştırmalar sonucunda en iyisinin ixora klinik oldugunu gözlemledim kendi içimde endiş..

Salih Gürgen

Operasyonumu dun yaptırdım gayet ağrısız ve sohbet ederek geçti. Ekim yaptırdığım oda gayet sterildi. Doktorun ilgisi ile kafamdaki soru işaretleri gi..

Cinar Berna

Merhaba bu klinikle bir arkadaş tavsiyesi üzerine tanıştım bir burun estetiği yaptırmak için güzel ve temiz bir yer arıyordum daha sonrasında ixora kl..

Ferhat Babat

Annem ve kendim için dolgu ve botoks uygulaması için ixora ile yollarımız kesişti. İşlem uygulaması sırasında ilgili alaka, sonuçundan ve doğal görünü..

Gamze Yıldız

Arkadaşım ameliyatını A sınıf bir hastanede oldu,odamız gayet ferah ve güzeldi.Doktor bey sağolsun sürekli ilgilendi,bilgi verdi.Kesinlikle tavsiye e..

İlayda Güleç

Saç ekimi yaptırdım ve şuan çok memnunum bunun için ekibe ve doktoruma teşekkür ederim ..

Emre Aslan

14 Temmuz'da Ixora Life'da göğüslerimi küçülttüm. İrtibat kişim Meltem Hanım çok kibar ve her zaman yardımcı oldu. Planlama WhatsApp üzerinden yapıldı..

Sevgi
Ixora Life Clinic Tedavi Planınızı Oluşturmaya Başlayın!
Online Konsültasyon

Ön talep formunu doldurarak
bize ulaşabilirsiniz.

Whatsapp Üzerinden Bize Ulaşın
90 533 011 76 81
Benzer Tedaviler
21
Eylül

Yağ Enjeksiyonu Popo kaldırma yöntemlerinin arasında en çok tercih edilen ve güvenli olan yağ enjek..

Devamını oku
21
Eylül

Nazolabial Dolgu Nasıl Yapılır? Nazolabial dolgu işleminin uygulama şekline ve uygulanacak olan doz..

Devamını oku
21
Eylül

Göz altı ışık dolgusu işleminde hyalüronik asit kullanılmaktadır. Nem tutma özelliği olan hyalüronik..

Devamını oku
21
Eylül

Dolgu (Filling) Uygulaması Yüz Dolgusu : Son yıllarda özellikle artan kozmetik yenilikler ile çok s..

Devamını oku
21
Eylül

Dudak dolgusu işleminin ardından uygulama yapılan bölgede herhangi bir şişlik, kanama veya morarma g..

Devamını oku
21
Eylül

Jawline Hangi Durumlarda Gereklidir? Jawline Çene Dolgusu : Kişilerin fiziksel özellikleri, yüz yap..

Devamını oku
21
Eylül

Migren Botoksu Nasıl Uygulanır? Migren Botoksu, hastaların baş ağrısı şikayetleri ve ağrının sıklığ..

Devamını oku
21
Eylül

Koltuk Altı Botoksu Nedir? Koltuk Altı Botoks : Kişinin günlük hayatını olumsuz etkileyen bir sorun..

Devamını oku
21
Eylül

Kaz Ayakları Nasıl Oluşur? Cilt elastikiyeti, yüz derinizin bir kauçuk bant gibi gerilip sıkıştırıl..

Devamını oku
21
Eylül

Kaş Arası Botoks İşlemi Nasıl Yapılır? Botulinum toksini (tip A ve B), başarılı ve etkili bir terap..

Devamını oku
21
Eylül

Dudak Botoksu Nasıl Uygulanır? Dudak botoksu prosedürü sırasında, orbikularis oris (ağız çevresinde..

Devamını oku
21
Eylül

Botoks ile Yüz İnceltme Nedir? Masseter Botoks  : Yüzün estetik hale getirilmesi için onlarca farkl..

Devamını oku
20
Eylül

Alın Botoksu Uygulaması Nasıl Yapılır? Alın Botoksu, kas fonksiyonlarını geçici olarak durdurarak ç..

Devamını oku
20
Eylül

Lazer ile tüy sarartma işleminde en önemli noktalardan biri ise hangi cihaz ile işlemin nasıl yapıld..

Devamını oku
20
Eylül

Ben Ne Zaman Tehlikeli Olur? Ben Aldırma : Benlerin çeşitleri kendi gruplandırmalarında sayıca çok ..

Devamını oku
20
Eylül

Q – Switch lazer ile dövme sildirme işlemi, dövmenin geçici bir şekilde beyaz renge ulaşmasından anl..

Devamını oku
20
Eylül

Lazer Epilasyon Çeşitleri Lazer epilasyonun kullanımında birkaç farklı çeşit kullanılmaktadır. Ciha..

Devamını oku
20
Eylül

Fraksiyonel lazer uygulaması öncesinde lokal anestezi işlemi için krem sürülerek kişinin acı hissi e..

Devamını oku