Çene Estetiği, 2023 Çene Estetiği Ameliyatı Fiyatları    

Çene Estetiği Ameliyatı

Çene estetiği genellikle çenenin küçük olduğu durumlarda yaygın olarak tercih edilmektedir ve bu durumda çene ileri alınır ya da silikon, titanyum, medpor implantlar kullanılarak çene şekillendirilir. Küçük çene sorununda genellikle kemerli ve eğri duran burun, sarkmaya daha meyilli gıdı da şikâyetler arasındadır. Çenenin yüze göre fazla büyük olduğu durumlarda ise çene ameliyatı ile çene geriye alınır ya da fazlalık oluşturan kemik çıkarılır; fazlalık olan bölgenin boyutu küçükse sadece törpüleme yeterli olmaktadır. Burada hastanın çiğneme sorunu yaşamamasına dikkat edilmelidir.

Çene ucu ameliyatı, genellikle çene ya da yüz yapısındaki doğuştan veya sonradan oluşan anormallikleri düzeltmek için yapılmaktadır. Ameliyat öncesi, hasta ile cerrah arasında detaylı bir görüşme yapılarak işlemin hedefleri belirlenmektedir. Görüşme esnasında çene ameliyatı öncesi hasta, sağlık durumu hakkında doktora bilgi vermeli ve ilaç kullanımı, alerjiler, kronik hastalıklar gibi durumları açıklamaya dikkat etmelidir. Çene ucu törpüleme öncesi görüntüleme yöntemleri ile çene kemiği ve yüzün diğer kemikleri arasındaki ilişki sayısal ortaya konarak uygulanacak ameliyat yöntemi belirlenmektedir.

Çene estetiği sırasında, çene veya yüz kemiği kesilerek ya da eklemeler yapılarak şekillendirilir ve sonrasında plastik cerrahi teknikleri kullanılarak yüz yapısı düzeltilmektedir. Genel anestezi altında yapılan çene estetiği ameliyatı sonrası hasta birkaç gün boyunca hastanede kaldıktan sonra taburcu edilerek evde iyileşme sürecine devam etmektedir. Türkiye’de çene estetiği ameliyatı fiyatları ameliyat bölgesinin yerine ve şekline göre, klinik ve doktor uzmanlığı da göz önüne alındığında 2023 yılında 10 bin ile 30 bin TL arasında değişmektedir.

Çene Ucu Estetiği (Törpüleme) Nedir?

Çene, yüzdeki orantının sağlanmasında büyük önem taşır, bu nedenle olması gerekenden küçük, boyun bölgesine fazla yakın, fazla ileride ya da geride görünen çeneler cerrahi işlemlerle daha estetik bir görünüme kavuşturulmaktadır. Çene estetiği öncesi, hasta ile cerrah arasında detaylı bir görüşme yapılarak ameliyatın hedefleri belirlenmektedir. Bu hedefler genellikle çene ucunun görünümünün estetik olarak düzeltilmesi, çene ucunda mevcut olan anormalliklerin düzeltilmesi veya dişler arasındaki boşluğun düzeltilmesidir. Dikkat edilmesi gereken önemli nokta, çene ucu törpüleme ameliyatının dişlerin sağlığını etkilemeyecek şekilde yapılmasıdır.

Çenenin yüz üzerindeki konumu, boyutu ve şekli yüz ifadesini belirleyen önemli unsurlardan biridir, özellikle yan profilde çenenin durumu en az burun kadar önem taşımaktadır. Çenenin yüzdeki konumu alt ve üst dişler arasındaki uyumu da bozuyor ve çiğnemeyi zorlaştırıyorsa çene estetiği sağlık açısından da gerekli olmaktadır.

Yüz bölgesindeki kemiklerin gelişimi 18 yaşında tamamlandığından çene estetiği işlemleri 18 yaşından sonra tercih edilmektedir. Çenenin yüze göre büyük olması durumunda fazlalık oluşturan kemik alınmakta veya çenenin ucu geriye alınmaktadır. Yüze göre küçük bir çene mevcutsa çene ucu öne alınmakta ya da bazı implantlar kullanılmaktadır.

Küçük çene sorununda ise genellikle kemerli burun ve gıdı sarkması da birlikte görülmektedir ve gıdı kısmında oluşan problemler bu işlemlerle belli bir oranda çözülebilmektedir. Teknolojinin gelişmesiyle çenedeki şekil bozukluklarının düzeltilmesine yönelik işlemler daha kolay yapılır hale geldiğinden çene törpüleme estetiklerine talep artışı görülmektedir. Genioplasti ameliyatları da denen çene ucu estetiği ameliyatları ile yüzde orantı sağlanarak kişiye daha uygun bir çene yapısı oluşturulmaktadır.

Alt çenenin tamamındaki büyüklük, küçüklük sorunu bazı durumlarda dişlerin arasındaki uyumu kötü etkileyerek çiğnemede sorunlara sebep olmaktadır. Çene ucu estetiği ameliyatı genel anestezi ile yapılmakta ve yaklaşık bir saatte tamamlanmaktadır. Hastanın genioplasti (çene ucu ameliyatı) sonrası bir gece hastanede kalması uygun görülmektedir. İşlemler ağız içinden açılan kesilerle yapılır, bu yüzden işlem sonrası görünür bir iz kalmamakta ve yüksek oranda başarı sağlanmaktadır.

Tedavi Özeti

Operasyon Süresi

1 - 2 Saat

Aneztezi Türü

Genel Anestezi

Hastane Yatış

1 Gece

İşe Dönme Süresi

Hemen

Garanti Türü

Ömür Boyu Garanti

Konaklama

Lüks Otel

VIP Transfer

Evet

Çene Ucu Estetiği Ameliyatı Neden Yapılır?

Çene ucu estetiği ameliyatı için, kişinin profiline yandan bakılarak, burun, alın ve çene kendi içerisinde kıyaslanır ve çene küçükse, burnun olduğundan daha büyük göründüğü fark edilir. Bu durumda çenenin büyüklüğünün artırılması gerekmekte, bunun için kullanılan birkaç yöntemden ilki çene kemiğinin üstten kesilerek, aşağı doğru bu kesilerin uzatılması ile kaydırma işlemi yapılmasıdır. Fakat bu durumda ağız içerisinde ısırma ile ilgili birtakım değişiklikler olmaktadır bu nedenle bu çene ameliyatı sadece üst ve alt dişleri birbiri ile temas etmeyen, sorunlu çenelerde gerçekleştirilmektedir. İkinci ameliyat ise, çenenin ön kemiği kesilerek yapılmakta ve dişlere dokunulmadan çene öne doğru kaydırılmaktadır. Bu iki ameliyattan daha basit ve etki olarak da neredeyse aynı olan bir diğer ameliyatta çene ucu implantı olan, çene ucu cerrahisidir. Bu ameliyatta çene kemiğine hiç dokunulmadan, çenenin ucunda, cildin en arka kısmında, çene kemiğinin ise önünde bir cep açılmaktadır. Bu cebin içerisine genellikle uygulaması kolay ve uzun dönemde en sağlıklısının bu olduğu düşünüldüğünden silikon malzemeden tercih edilen protezler yerleştirilmektedir.

Kimler Çene Ucu Törpüleme Ameliyatı Olabilir?

Çene ucu törpüleme ameliyatı, genellikle çocuklar ve genç yetişkinler için yapılır, çünkü çocukluk ve ergenlik dönemlerinde çene kemikleri hala gelişmekte olduğu için bu dönemlerde daha etkili sonuçlar elde edilmektedir. Ancak, eğer çene ucu uzamasına neden olan bir rahatsızlık varsa, yetişkinler de bu ameliyatı olmaktadır.

Çene ucu estetiği ameliyatları çene ve yüz orantısında sorun olan veya çenede şekil bozuklukları görülen kişilerde uygulanmaktadır. Çenesi boynuna bitişik gibi görünen, çene ucu fazla küçük ya da büyük olan, çenede bazı asimetriler bulunan kişiler için çene ucu estetiği uygulanabilmektedir.

Kozmetik endişelerle çene estetiği ise 18 yaşından büyüklere önerilir; çünkü çene kemiğinin gelişimini tamamlamasını beklemek gerekmektedir. Fakat çiğneme problemleri ya da psikolojiyi etkileyen ciddi sorunlar varsa erken yaşlarda da tercih edilebilmektedir. Diyabet gibi yara iyileşmesini kötü etkileyen hastalıklara sahip kişiler doktora başvurduklarında bunu belirtmelidir. Ayrıca genel anestezi uygulamasında risk oluşturacak hastalıklar varsa bunlar da belirtilmelidir.

Çene Ucu Törpüleme Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Çene Ucu Törpüleme ameliyatı sırasında, cerrah öncelikle çene ucunda genellikle bir veya iki aşamada gerçekleşecek bir yapılandırma işlemi yapmaktadır. İlk aşamada, çene ucunda meydana gelen anormallikleri düzeltmek için çene ucundan kemik kesilerek veya eklemeler yapılarak yapılandırılır. 2.aşamada ise, yüzün daha estetik görünmesini sağlamak için yapılandırma işlemi sonrasında plastik cerrahi teknikleri kullanılarak yüz yapısı düzeltilmektedir.

Çene ucu törpüleme, çoğunlukla genel anestezi altında yapılır ve işlem süresi 2 ila 4 saat arasında değişmektedir. Çene ameliyatı sonrasında hasta birkaç gün boyunca hastanede yatış yapmakta, ardından evde istirahat etmektedir. İyileşme süreci genellikle birkaç hafta veya birkaç ay sürebilir ve ameliyat sonrası ağrı kontrolü, yara bakımı ve diğer önlemlerle bu süre kısaltılmaktadır.

Çene ucu törpüleme ameliyatı, cerrahi bir işlem olduğu için riskleri ve komplikasyonları bulunmaktadır bu nedenle, ameliyat öncesi ve sonrasında doktorun tavsiyelerine ve talimatlarına dikkat edilmesi önemlidir.

Çene ucu estetikleri gerçekleştirirken hastanın beklentileri dikkate alınarak işlem planlanmaktadır. Ağız içinden ya da çenenin alt kısmından kesiler açılmakta, işlem sonrası herhangi bir iz oluşmamaktadır. Hastanın ihtiyacına göre törpüleme, küçültme veya implant kullanılarak büyütme ya da ilerletme yapılır, son olarak kesiler kapatılır ve ameliyat sonlandırılır.

Çene yamukluğu, çiğneme bozukluğu gibi durumlar bulunduğunda şekil sorunlarına da fayda sağlayacağı için çene cerrahisi uygulaması tercih edilmektedir. Bu işlemle alt çene ve üst çeneye birlikte müdahale edilebilmekte ya da sadece alt çeneye müdahale edilerek sorun çözülebilmektedir.

Hem burundan hem çeneden kaynaklanan yan profil sorununda ise ameliyat sırasında hem burun hem de çene estetiği gerçekleştirilebilir; fakat bu işlem daha uzun sürmektedir.

Türkiye’de Çene Ucu Ameliyatı Yöntemleri Nelerdir?

Türkiye’de çene ucu ameliyatı için kullanılan yöntemler arasında; Açık ve kapalı yöntem uygulamaları bulunmaktadır. Açık yöntem, genellikle çene ucunda düşüklük veya fazlalık gibi durumları düzeltmek için kullanılmakta, çene ucundan kemik kesilmekte veya eklemeler yapılmaktadır. Açık yöntem ile çene ucu yapılandırma işlemi sonrası plastik cerrahi teknikleri kullanılarak yüz yapısı düzeltilmektedir.

Kapalı yöntemde ise, çene ucunda kemik kesilmesi veya eklemeleri yapılmakta ve genellikle çene ucunda dişler arasındaki boşluk gibi durumları düzeltmek için kullanılmaktadır. Kapalı yöntem ile çene ucunda dişler arasındaki boşluk dolgusu yapılır ve sonrasında plastik cerrahi teknikleri kullanılarak yüz yapısı düzeltilir.

Çenenin normalden geride olmasına mikrognatizm, olması gerekenden geride durmasına ise prognatizm denir. Bunların yanında çene istenilenden küçük ya da büyükse, yüz orantısını sağlamıyor olabilir, her bir sorun için ona uygun yöntem tercih edilmektedir.

Çenenin yapılandırılmasında sorunun ne olduğu saptanarak buna göre teknik belirlenmelidir. Çene geride duruyorsa kemik ilerletilerek sorun çözülebilir, aynı şekilde fazla ileride duran kemik de geriye alınabilir. Çenedeki sorun kemiğin fazla büyük olması ise, fazla kemik çıkarılabilir, küçük boyutlu fazlalıklar törpülenir ve çene, yüze göre fazla küçükse çeşitli implantlar yerleştirilir. Alt veya üst çene yamukluğu gibi durumlarda ise genellikle ağız içinden gerçekleştirilen bir ortodontik cerrahi uygulanmaktadır.

Türkiye’de Çene Ucu Törpüleme Fiyatları Nelerdir?

Çene ucu ameliyatı fiyatları, ameliyatı yapacak doktorun deneyimi, ameliyatın yapılacağı ülke ve şehir, klinik veya hastanenin seviyesi gibi faktörlere göre değişmektedir. Ayrıca, ameliyat bölgesinin yerine ve şekline göre de fiyatlar değişebilmektedir. Örneğin, çene ucunun sadece küçültülmesi için yapılan bir ameliyat, çene ucunun tamamen yeniden şekillendirilmesi için yapılan bir ameliyat fiyatından daha ucuz olacaktır.

Türkiye’de çene ucu törpüleme fiyatları 2023 yılında tek çene 10.000 TL ile 15.000 TL civarında, çift çene ameliyatı fiyatları ise 15.000 TL ile 30.000 TL fiyat aralığında değişmektedir.

Çene Ucu Ameliyatı Başarı Oranları Nedir?

Başarı oranları genellikle yüksektir, ancak her ameliyat gibi çene ucu törpüleme ameliyatında da ağrı, şişlik ve morluklar gibi yan etkiler içerebilmektedir. Ayrıca, çene ucu törpüleme sonrası dönemde çene ucunun normal hareketleri yapması sınırlı olabilir bu da beklenen bir durumdur.

Ayrıca, ameliyat sonucunda çene ucu estetik görünümünün beklendiği şekilde olmaması veya ameliyat sonrası dönemde çene ucunun tekrar büyümesi gibi durumlar da oluşabilmektedir. Bu nedenle, Çene ucu törpüleme ameliyatı yapmak isteyen kişiler, ameliyatı yapacak doktorların ve kliniklerin deneyimini dikkatli bir şekilde araştırmalı ve ameliyat öncesi sonrası dönemde doktorların tavsiyelerini dikkatli bir şekilde izlemelidir.

Başarı oranları ile ilgili istatistikler çok yaygın değil fakat çene ucu törpüleme ameliyatı sonrası genellikle kişiler memnun kalmaktadır. Ayrıca ameliyat sonrası dönemde çene ucu estetik görünümünün beklendiği şekilde olmaması veya ameliyat sonrası dönemde çene ucunun tekrar büyümesi gibi sorunların çok az oluştuğu bilinmektedir.

Çene ucu estetikleri, büyük oranda hastanın beklentileri ve yüzünün geneliyle uyumlu sonuçlar verilmektedir. Ayrıca pek çok şikâyetin çözümünde çene ucu estetiği kullanıldığından tek bir başarı oranı vermek güçtür.

Çene Estetiği Ameliyatı (Törpüleme) Öncesi

Çene estetiği ameliyatı öncesi, hastanın sağlık durumunun değerlendirilmesi ve ameliyat için hazırlık aşamalarının yapılması gerekmektedir. Bu nedenle çene estetiği öncesi ilk adımda doktor, hastanın sağlık durumunu değerlendireceği için randevu alınmalıdır. Ardından kan testleri, röntgenler veya diğer tetkikler yapılarak hastanın sağlık durumunun takip edilebilir.

Aynı zamanda ameliyat öncesi dişlerin sağlıklı olması önemli olduğundan, hastada diş sağlığı sorunu varsa önce bunların giderilmesi gerekmektedir. Yine ilave olarak çene estetiği öncesi sigara ve alkol kullanılması iyileşme sürecini yavaşlatacağından yaklaşık 3 hafta önce bırakılması önerilmektedir.

Çene estetiği ameliyatı öncesi hastanın sürekli kullandığı ilaçlar arasında genellikle kan sulandırıcı ilaçlar bulunmaktadır. Bu ilaçların ameliyat olmadan önce ve sonra doktor kontrolünde kullanılması gerekmektedir. Ayrıca kan sulandırıcı etkisi olan vitamin destekleri, antibiyotikler, steroidler, sakinleştiriciler de çene ameliyatı sırasında uygulanan anestezi nedeniyle tehlike oluşturabilmektedir. Bu yüzden kullanılan tüm ilaçlar çene ameliyatı öncesinde doktora bildirilmelidir, bu konuda doktorun önerilerine uymak önemlidir.  Genel anestezi altındayken hastanın midesinin boş olması gerektiğinden çene estetiği işleminden altı saat kadar önce yeme ve içme de kesilmelidir. Aksi takdirde mide içindeki gıdaların soluk borusuna kaçma riski bulunmaktadır.

Çene ucu törpüleme öncesi neler yapılır?

Hasta, doktor tarafından detaylı muayene edilirken alt ve üst dişlerin birbirleri ile olan ilişkisi de kontrol edilmektedir. Görüntüleme yöntemleri ile çene kemiği ve yüzün diğer kemikleri arasındaki ilişki sayısal ortaya konmakta ve uygulanacak ameliyat yöntemi buna göre belirlenmektedir.

Çene ucu ameliyatı öncesi nelere dikkat edilmelidir?

Ameliyat öncesi ve sonrası sıvı diyeti takip etmeniz gerekebilir, hekim ile konuşarak size uygun beslenmeyi kararlaştırmanız gerekmektedir. Bunun yanında ameliyattan yaklaşık 3 hafta önce sigarayı bırakmaları önerilmekte, ameliyat günü ise takı, lens, oje varsa çıkarılması gerekmektedir. Ayrıca çene ucu estetiği öncesi kanamayı artırarak kanın durdurulmasını zorlaştıran, kan sulandırıcı özelliği olan ilaç ve bitki çaylarının kullanımına son verilmesi gerekmektedir. Bu nedenle hastanın işlem öncesi kullandığı ilaçları ve varsa rahatsızlıklarını doktorla paylaşması önemlidir.

Çene Ucu Estetiği Ameliyatı (Törpüleme) Sonrası

Çene ucu estetiği ameliyatı sonrası hastanın bir iki gece hastanede kalması gerekmektedir. Hasta ilaçların etkisiyle ağrıyı hafif düzeyde hissetse de sonraki süreçte de ağrılar oluşmakta fakat iyileşme hızlı gerçekleşmektedir. Bunun yanında çene ucu estetiği sonrası hissedilen şişlikler çene hareketlerini kısıtlayabilmekte ancak gün geçtikçe düzelmektedir. Ayrıca genellikle hastalar yürümek için isteksiz olmakta; fakat çene ameliyatı sonrası, mümkün olan en kısa sürede hasta yürütülerek kan dolaşımının düzenlenmesi sağlanmaktadır. Genellikle bir gece sonra, anestezinin etkisi geçtikçe, hasta rahatça yürüyebilir ve gerekli takipleri yapıldıktan sonra taburcu edilir.

Çene ameliyatında atılan dikişler ağız içindedir bu nedenle pansuman yapılmaz, hasta taburcu edilirken iki hafta içinde kontrol günü ayarlanmaktadır. Bu süre zarfında başı yukarda tutmak, eğilmemek ve ağır kaldırmamak gerekmektedir.

Çene ucu estetiği sonrası ilk hafta, hastaya sıvı gıdalarda beslenmesi, sigara ve alkolden uzak durması önerilmektedir. Ayrıca, enfeksiyon riskini azaltmak için çene ameliyatı sonrası ilk hafta hastanın saatlerini aksatmadan antibiyotik kullanması da önemlidir.

Çene Estetiği Riskleri, Yan Etkileri, Komplikasyonları Nelerdir?

Çene ucu estetiği ameliyatı, diğer cerrahi işlemler gibi bazı riskler, yan etkiler ve komplikasyonlar içerebilmektedir bunlar arasında enfeksiyon, ödem, şişlik, morluk, kanama, kan birikimi, alerjik reaksiyonlar görülebilmektedir. Her cerrahi işlem sonrası enfeksiyon oluşma riski bulunmakta ve bu antibiyotiklerle kontrol altına alınmaktadır. Çene estetiği sonrası ağız bölgesinde görülen şişlik de birkaç gün içinde geçmektedir, kalıcı şişlik oluşan durumlarda doktora başvurulmalıdır.

Ayrıca, çene ucu estetiği ameliyatı daha önce yapılmış diş ve diş eti ameliyatları, diş eksikliği, diş çekilmeleri veya diğer diş ve diş eti sorunlarının varlığında bu komplikasyonların oluşma olasılığı artabilmektedir. Bu nedenle, öncesinde diş hekimi veya diş eti cerrahı tarafından yapılacak bir muayene ve değerlendirme önemlidir.

Çene ameliyatı sonrası İşlem gören bölgedeki şişlikler birkaç gün içinde hafiflese de 3 ay kadar şişliklerin görülmesi olasıdır.  Şişlik genellikle ağız içinde, çene altında ve yanaklarda görülür bunun için çene ameliyatı sonrası yüksek yastık kullanılması önerilmektedir.

Şişlik yanında morluklar da görülmekte, bu morlukların derecesi ise hastanın hassasiyetine göre değişken olmaktadır. Çene estetiği ameliyatı sonrası görülen kanama riski ise ağız içindeki kesilerden olabilmekte fakat birkaç gün içinde geçmektedir. Ameliyat sonrası görülen kan birikimi, genellikle çene ucuna doğru seyretmekte ve boyuna doğru ilerleyen morarmalara sebep olmaktadır. Tüm bu belirtiler çene estetiği ameliyatı sonrası günden güne azalsa da çenenin esas şeklini alması 3 ay sürebilmektedir.

Çene ucu törpüleme sonrası iyileşme süreci nasıldır?

Çene ucu törpüleme sonrası iyileşme süreci kişiden kişiye değişebilir ancak genel olarak işlem sonrası ağrı, şişlik, kanama gibi rahatsızlıklar görülebilmektedir.  Hissedilen bu rahatsızlıklar beklenen bir durumdur ve birkaç gün içinde geçmektedir.  Bunların yanında diş eti şeklinde değişme de görülebilmekte; fakat birkaç hafta içinde eski haline dönmektedir. Çene ucu törpüleme sonrası iyileşme döneminde diş temizliği ve doktor kontrollerine önem vermek gerekmektedir.

Çene Estetiği Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çene Estetiği Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler arasında, hastanın duş alırken başını yukarda tutması, eğilmemesi, işlem sonrası çok konuşmaması iyileşme sürecini hızlandırmaktadır. Bunun yanında en az 3 gün çiğneme fonksiyonunu gerçekleştiremeyeceğinden sıvı gıdalarla beslenmesi ve duruma göre katı gıdalara geçmesi gerekmektedir. Yumuşak gıdalarla 2-3 gün beslendikten sonra normal çiğneme ve beslenmeye geçilebilmektedir.

Enfeksiyon oluşumunun engellenmesi için antibiyotik kullanımına ve diğer hususlara gerekli özen gösterildiğinde iyileşme hızlanarak ve komplikasyonların da birçoğu önlenmiş olmaktadır.

Çene ucu törpüleme ameliyatı esnasında kesiler ağız içinden açıldığı zaman dikişler 1-2 ay içinde eriyebilen türden olur bu nedenle alınmasına gerek kalmamaktadır. Eğer cilt yüzeyinde kesi açıldıysa bu, genelde çene altında olmakta ve ameliyattan bir hafta sonra alınmaktadır.

Çene Estetiği Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Ameliyatsız Çene Ucu Estetiği Yaptırmak dolgu gibi uygulamakla mümkün olmaktadır. Günümüzde cerrahi işlem tercih etmeyen pek çok kişinin çene dolgusu ile yüzüne estetik bir görünüm sağlanmaktadır.

Çene ucu ve burun ucu yüz profilini oluşturan en önemli iki yapıdır ve yüzün diğer bölümleri ile uyumlu olmalıdır. Çene ucu ameliyat sonrası çene kemiğinin yeni şeklini alması ve iyileşmesi biraz zaman alabilir fakat zor bir ameliyat değildir.

Çene estetiği ameliyatları 60-90 dakika arasında tamamlanmakta; çenedeki bozukluk durumuna göre bu süre 3 saate kadar uzayabilmektedir. Ameliyattan sonra 1-2 gün hastanede kalması uygun görülmekte, hastanın ilk günlerde sıvı beslenmesi sağlanmaktadır. Operasyon tek çeneye uygulandıysa, hasta 1 hafta sonra normal hayatına devam ederken, Alt ve üst çeneye birlikte uygulandıysa bu süre 2 hafta olmaktadır.

Çene Ucu Estetiği (Ameliyatı) sonrasında iz kalması genellikle ameliyat yapılan bölgenin boyutlarına, çene kemiğinin yapısına ve ameliyatı yapan kişinin tecrübesine göre değişebilir. Ancak, ameliyat sonrası iz kalması olası olsa bile, bu izler genellikle vücutta yer alan diğer doku ve yapılarla karıştığından belirgin olmamaktadır.

Mentoplasti ameliyatı için bir yaş sınırı yoktur; fakat, kişinin çene kemiğinin yeterli büyüklükte ve sağlıklı olması gerekmektedir. Bu nedenle, çocuklar ve genç yetişkinler için çene estetiği ameliyatı, çene kemiğinin tamamen büyüdüğü ve sağlıklı hale geldiği dönemde yapılmalıdır. Ayrıca, çene estetiği ameliyatının yapılması için kişinin fiziksel ve psikolojik olarak hazır olması gerekmektedir.

Çene ucu estetik bozuklukları sadece görünüşle ilgili bir sorun değildir, bu bozukluklar aynı zamanda diş ve diş etlerinin sağlığını da etkilemektedir. Örneğin, dişler arasındaki boşluklar dişlerin çürümesine ve diş eti hastalıklarına yol açabilmektedir. Ayrıca, çene ucu bozukluklarının ağız içi hava yollarını ve solunumu etkileyebileceği de bilinmektedir. Sonuç olarak, çene ucu estetik bozukluklarını tedavi etmek için yapılan bu ameliyat ile bu bozuklukların tedavi edilmemesi durumunda diş ve diş etlerinin sağlığının bozulabileceği ve diğer sağlık problemlerine yol açabileceği unutulmamalıdır.

Ayrıca, mentoplasti ameliyatının yapılmasının ardından, yıllar içinde çene kemiği ve dişlerin yer değiştirebilir veya hareket edebilir. Bu nedenle, ameliyat sonrası dönemde diş hekiminiz tarafından yapılan kontroller ve müdahaleler gerekebilir.

Çene ucu estetik bozuklukları arasında çene ucunda düşüklük, fazlalık, asimetri, dişler arasındaki boşluk gibi sorunlar görülmektedir. Bu estetik bozukluklar genellikle çene ve yüz yapısındaki doğuştan veya sonradan edinilmiş anormalliklerden kaynaklanmaktadır. Fakat diş ve diş eti hastalıkları, diş kaybı, diş çekilmesi, travma veya diğer nedenlerle de ortaya çıkabilmektedir.

Çene ucu estetiği ameliyatlarında plastik cerrah, yardımcıları, muayene ekibi, anestezist, ameliyathane personeli, hemşireler, sağlık uzmanları katılmaktadır. Eğer çene işlevinde bir bozukluk varsa (ağız kapamada sorun gibi) ameliyata ortodontist de dahil olmaktadır.

Stereoskopik yüz estetiği ameliyatı, yüz yapısının düzeltilmesini amaçlayan ve çene ucu törpüleme ameliyatı ile birlikte yapılan bir cerrahi prosedürdür. Bu nedenle, cerrahi prosedür daha geniş bir alana odaklanarak yüz yapısının daha estetik bir görünüm kazanmasını sağlamaktadır.

Çene ameliyatında kullanılan İmplantların bilinen herhangi bir zararı ya da yan etkisi bulunmamaktadır. Fakat yine de vücuda dışarıdan yerleştirilen yabancı bir materyal olduğundan kişiden kişiye gösterilen reaksiyon değişmektedir.

Ameliyat sonrasında ağrı, şişlik veya diğer yan etkiler olabilir bu nedenle hastanın ihtiyacı olan bakımı alabilmesi için refakatçiye ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca, ameliyat sonrası ilk birkaç gün için sakatlık veya hareket kısıtlaması olabilir bu nedenle de refakatçi ihtiyacı önemli olmaktadır.

Çene ameliyatı öncesi sigara ve alkol kullanımı, kan dolaşımını azaltarak iyileşme sürecini yavaşlatabilir ve enfeksiyon riskini de artırabilir. Ayrıca daha fazla ağrı, şişlik ve kabuk oluşumuna da neden olduğunu bilinmekte, bu nedenle, çene ameliyatı öncesi sigara ve alkol kullanımınızı durdurmanızı önerilmektedir.

Hastalar genellikle çene bozukluğundan şikayetçi olduğunu ve dişleri tel takmasına gerek olmadığını düşünseler de bu durum çok sınırlı kişilerde geçerli olmaktadır. Çünkü çene bozukluklarıyla beraber dişlerin pozisyonları da değişmekte, olması gerekenden farklı bir pozisyona gelmektedir bu nedenle çene bozukluklarında tel tedavisi gereklidir.

Özellikle çene darlığı iskeletsel ise çene ameliyatı şart; ama dişsel ise sadece ortodontik (diş teli gibi yöntemlerle) tedavi ile de çözülebilmektedir. İskeletsel darlık söz konusu ise 15- 16 yaşını aşmış bireylerde çene gelişimi bittiği için çene ameliyatı gerçekleştirilebilmektedir.
Uzmanlarımız sorularınızı cevaplıyor

Bizi arayın veya aşağıdaki formu doldurun, sizinle en kısa sürede iletşime geçelim.

Ixora Life Clinic
Bize Ulaşın
Hasta Yorumları

1.5 hafta öncesinde anneme gözaltı ve göz üstü için estetik operasyonu yaptırdık. Annemin tansiyonla ilgili sıkıntısı olduğundan operasyondan co..

Melisa yılmaz

Dün klinikte göz torbalarım için bir operasyon gerçekleştirdim araştırmalar sonucunda en iyisinin ixora klinik oldugunu gözlemledim kendi içimde endiş..

Salih Gürgen

Operasyonumu dun yaptırdım gayet ağrısız ve sohbet ederek geçti. Ekim yaptırdığım oda gayet sterildi. Doktorun ilgisi ile kafamdaki soru işaretleri gi..

Cinar Berna

Merhaba bu klinikle bir arkadaş tavsiyesi üzerine tanıştım bir burun estetiği yaptırmak için güzel ve temiz bir yer arıyordum daha sonrasında ixora kl..

Ferhat Babat

Annem ve kendim için dolgu ve botoks uygulaması için ixora ile yollarımız kesişti. İşlem uygulaması sırasında ilgili alaka, sonuçundan ve doğal görünü..

Gamze Yıldız

Arkadaşım ameliyatını A sınıf bir hastanede oldu,odamız gayet ferah ve güzeldi.Doktor bey sağolsun sürekli ilgilendi,bilgi verdi.Kesinlikle tavsiye e..

İlayda Güleç

Saç ekimi yaptırdım ve şuan çok memnunum bunun için ekibe ve doktoruma teşekkür ederim ..

Emre Aslan

14 Temmuz'da Ixora Life'da göğüslerimi küçülttüm. İrtibat kişim Meltem Hanım çok kibar ve her zaman yardımcı oldu. Planlama WhatsApp üzerinden yapıldı..

Sevgi
Ixora Life Clinic Tedavi Planınızı Oluşturmaya Başlayın!
Online Konsültasyon

Ön talep formunu doldurarak
bize ulaşabilirsiniz.

Whatsapp Üzerinden Bize Ulaşın
90 533 011 76 81
Benzer Tedaviler
22
Eylül

Yanak İnceltme Ameliyatı (Bişektomi) Nasıl Yapılır? Yanak İnceltme Ameliyatı ile yüze daha estetik ..

Devamını oku
22
Eylül

Bu durumun başlıca sebebi sahip olduğumuz fiziksel özelliklerimizdir. Yani kadınların saçlarının kul..

Devamını oku
22
Eylül

Üst ve Alt Göz Kapağı Ameliyatı Göz kapağında meydana gelen sarkmalar ve alt göz kapağında oluşan t..

Devamını oku
21
Eylül

Çene Ucu Estetiği Ameliyatı Neden Yapılır? Çene ucu estetiği ameliyatı için, kişinin profiline yand..

Devamını oku
21
Eylül

Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır? Yüz germe ameliyatları tercih edilme noktasında genellikle yaş a..

Devamını oku
21
Eylül

Jinekomasti Ameliyatı ve Tedavisi Jinekomasti tedavisinde geçerli olan en sağlıklı ve en net sonuç,..

Devamını oku
21
Eylül

Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır? Kol germe ameliyatı, kollarında sarkmalar meydana gelen kişiler ..

Devamını oku
21
Eylül

Popo (Kalça) Estetiği Nedir? Popo estetiği, kişinin poposunda bulunan hacim eksikliğini, dolgunluğu..

Devamını oku
21
Eylül

Karın Germe Nedir? Karın germe ameliyatı çeşitli yöntemlerle gerçekleştirilen, kişinin fazla kilo a..

Devamını oku
21
Eylül

Kimler Liposuction – Yağ Aldırma Ameliyatı Olabilir? Yağ aldırma ameliyatı, genellikle sağlıklı, ak..

Devamını oku
21
Eylül

Tarihten bu yana güzel olmak ve daha estetik bir görüntüye sahip olmak amacıyla insan pek çok esteti..

Devamını oku
21
Eylül

Meme Küçültme Ameliyatı Nasıl Yapılır? Meme küçültme ameliyatı, meme görüntüsü büyük olan kişilerin..

Devamını oku
21
Eylül

Meme estetiğinin hem fiziksel hem de sosyal gerekçeler açısından kadınların psikolojilerinin üzerind..

Devamını oku
21
Eylül

Estetik Kavramına Genel Bir Bakış Yunanca duymak ve algılamak sözcüklerinden oluşan “aisthetikos” k..

Devamını oku